Adoptionsmaterialet

Lätt att börja!
När ni har kontaktat oss så får ni snabbt adoptionspaket, certifikat samt annat nödvändigt material för att kunna påbörja er försäljning av adoptionspaketen.

Säljfoldrar och säljtips!
Säljfoldern använder ni i er försäljning av adoptionerna. Ni visar denna för de som vill köpa ett adoptionspaket och överlämnar ett certifikat till dem som visar att de köpt ett adoptionspaket.

Coola t-shirt och annat att köpa…
Ni kan även köpa trendiga t-shirts, kepsar och annat som känns helt rätt både till er själva och till era kunder. Se bilder nedan.

Lycka till med era försäljningar!

Varför är det bra att adoptera bin? – säljtips

  • Albert Einstein lär ha sagt ”Om alla bin i världen dör ut kommer mänskligheten att vara utplånad inom fyra år.”
  • Bin är avgörande för människans överlevnad. Utan de pollinerande bina kommer ca 75% av den odlade maten att försvinna.
  • De senaste åren har antalet bin i världen minskat kraftigt. Kvalster och sjukdomar har slagit ut hela bisamhällen. Det här påverkar vår tillgång på mat.
  • I Sverige finns ca 120 000-150 000 bisamhällen. Det är ungefär hälften av vad som egentligen behövs för att säkra vår pollinering.
  • Jordbrukare behöver bin nära sina odlingsfält för att skörden ska få en bra kvalitet och bli näringsrik.
  • Genom att adoptera bin hjälper vi biodlarna att utöka bisamhällena runt om i Sverige och på så vis förbättra tillgången på mat.
  • Genom att sälja adoptioner av bin hjälper ni till att skapa fler bisamhällen vilket gör att vi får bättre kvalitet på vår mat. Sälj adoptioner och tjäna pengar till er klass eller förening samtidigt som ni förbättrar vår miljö och mat!

Tips på vilka ni kan sälja adoptionspaketen till!

Släkt och vänner
Börja med att besöka människor du känner väl, exempelvis släkt och föräldrars vänner.  Dina släktingar och bekanta vill säkert hjälpa dig med försäljningen.

Sälj på föräldrars och bekantas arbetsplatser
Föräldrar och bekantas arbetsplatser kanske vill hjälpa till med att adoptera och göra något gott och hjälper på så vis till att minska ned på importen och äta mer lokalodlat.

Besök dina grannar
Ett besök hos era grannar där ni berättar om bina och vilken nytta de fyller samt vad viktiga de är för vår matförsörjning. Besök det närmaste grannarna, hela gatan eller området.

Företagare köper presenter till anställda och kunder
Erbjud företag runtomkring en möjlighet att ge bort ett exklusivt adoptionspaket till sina anställda eller sina företagskunder. Vid köp av minst 2 diamantpaket får de använda vår logga på sin hemsida. Den visar att de stöttar ert arbete med att rädda våra bin.