Våra Bin - Klimatsmart Honung i pappersförpackning

Klimatsmart honung - ett extra gott miljöval!

Vi har valt att förpacka vår honung i en innovativ pappersförpackning. Fördelarna med papper jämfört med glas är många! Dels är tillverkningsprocessen av papper bättre ur klimatsynpunkt än glas. En pappersförpackning ger lägre klimatavtryck än glas och släpper ut mycket mindre koldioxid när den tillverkas.

Vår klimatsmarta pappersförpackning väger mindre än traditionella glasburkar, det innebär att den är lättare att transportera till butik och för dig som konsument att bära hem. Lättare frakter ger också lägre koldioxidutsläpp.

Vår honungsburk i papper är också utformad på ett sätt att den gör det enkelt för dig att få ut precis all honung ur burken. Det minskar matsvinnet. När burken är tom källsorteras den som papper och väger väldigt lite.

Skulle du råka tappa Våra Bins honung i golvet händer inte särskilt mycket. En traditionell honungsburk i glas går däremot ofta sönder om den åker i golvet. Vår stöttåliga förpackning är alltså ännu ett sätt att hejda matsvinnet. En klimatsmart honung helt enkelt!